"Η διαδικασία προγραμματισμού υπολογιστών είναι ιδιαίτερα ελκυστική όχι μόνο επειδή μπορεί να είναι οικονομικά και επιστημονικά ανταποδοτική αλλά και επειδή μπορεί να είναι μια αισθητική εμπειρία όπως η σύνθεση ποίησης ή μουσικής."

Donald Knuth, The Art of Programming


Τομέας Πληροφορικής

Η  πληροφορική με τις εξειδικεύσεις της διαδραματίζει πλέον έναν κορυφαίο και με ολοένα αυξανόμενη σημασία ρόλο στις εξελίξεις της τεχνολογίας και της επιστήμης σε διεθνές επίπεδο. Τα επαγγέλματα πληροφορικής απαιτούν ερευνητική και δημιουργική σκέψη, εφευρετικότητα,  φαντασία, οργανωτικές και ερευνητικές δεξιότητες, μεθοδικότητα στην εργασία και υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και συνεχούς κατάρτισης στο αντικείμενο και τις νέες τεχνολογίες. Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν σε επιχειρήσεις, οργανισμούς, εκπαιδευτικές μονάδες κ.ά., καθώς επίσης και σε φορείς που χρησιμοποιούν προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής.

Eιδικότητα: Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ

Δίνει έμφαση στην Τεχνική Υποστήριξη των Πληροφοριακών Συστημάτων (εγκατάστασης, συντήρησης), καθώς και σε Τεχνικά Θέματα Πωλήσεων.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας ειδικεύονται στην εγκατάσταση, υποστήριξη, διαχείριση, συντήρηση και αξιοποίηση συστημάτων, στην πώληση, εγκατάσταση και υποστήριξη υπηρεσιών και προϊόντων πληροφορικής και διαδικτυακού εξοπλισμού, στην ανάπτυξη απλών εφαρμογών πολυμέσων και Διαδικτύου.

Eιδικότητα: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Δίνει έμφαση στα Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων, καθώς και σε Εφαρμογές & Θέματα Συντήρησης Πληροφοριακών Συστημάτων.


 

Wink   Όλοι μπορούν να προγραμματίσουν!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Εφαρμογές Ελεύθερης Διακίνησης και Ανοικτού Κώδικα.

Το World Wide Web Consortium (W3C) είναι μια διεθνής κοινότητα όπου οι Οργανισμοί Μέλη, το προσωπικό πλήρους απασχόλησης και το κοινό συνεργάζονται για να αναπτύξουν τα πρότυπα του Web.


 WebPlatform.org είναι ένα έργο σε εξέλιξη. Εδώ θα βρείτε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με το πώς να χρησιμοποιούνται οι τεχνολογίες του διαδικτύου: HTML, CSS, JavaScript και άλλες. 


Παρουσιάζουμε το sxoleio.eu

Τα 869 καλύτερα δωρεάν προγράμματα και εκπαιδευτικό λογισμικό,
ποιοτικές εφαρμογές Ελεύθερης Διακίνησης και Ανοικτού Κώδικα.


ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Κύριος στόχος του δικτυακού τόπου είναι η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας
για το ΕΛ/ΛΑΚ στην εκπαίδευση.


To LibreOffice είναι η ελεύθερη, πολυδύναμη (power-packed), σουΐτα προσωπικής παραγωγικότητας Ανοικτού Κώδικα, για διανομές GNU/Linux, Macintosh και Windows, η οποία σας παρέχει έξι (6) εφαρμογές, πλούσιες σε χαρακτηριστικά, για όλη την παραγωγή εγγράφων σας, καθώς και για την κάλυψη των αναγκών διαχείρισης των δεδομένων σας:

Ο Επεξεργαστής κειμένων Writer, το Υπολογιστικό φύλλο Calc, η εφαρμογή Παρουσίασης διαφανειών Impress, το πρόγραμμα Σχεδίασης / Ζωγραφικής Draw, το πρόγραμμα Διαχείρισης μαθηματικών τύπων και Υπολογισμών Math και, τέλος, η εφαρμογή Βάσης δεδομένων Base.


 RapidTyping πληκτρολόγηση με τυφλό σύστημα.

Μία δωρεάν εφαρμογή, που υποστηρίζει και την Ελληνική γλώσσα.

 


Εκπαιδευτικό Υλικό

 

ubuntuΗ Ελληνική Kοινότητα του Ubuntu

 

Συνεργατικό βίντεο μελών της Ελληνικής κοινότητας Ubuntu.

Η διαδικασία εγκατάστασης του Ubuntu 14.04 LTS, ως διπλό λειτουργικό σύστημα, σε υπολογιστή με UEFI/Secure boot και εγκατεστημένο Windows 8.1. 

 

Μαθήματα ειδικότητας του Τομέα Πληροφορικής.

Οι μαθητές και μαθήτριες που επιλέγουν τον Τομέα Πληροφορικής στη Β’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. παρακολουθούν 23 ώρες μαθημάτων Τομέα και 12 ώρες μαθημάτων Γενικής Παιδείας ανά εβδομάδα. Στη συνέχεια, στη Γ’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ., αφού επιλέξουν μία από τις 2 Ειδικότητες που παρέχει ο Τομέας, παρακολουθούν 23 ώρες μαθημάτων Ειδικότητας.  
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Φ.Ε.Κ. 1489/τ. Β’/26-5-2016, από το σχολικό έτος 2017-2018, στον Τομέα Πληροφορικής στη Γ’ τάξη των  Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., προβλέπεται να λειτουργούν οι εξής ειδικότητες:

Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. 1567, τ.Β’, 2-6-2016 τα μαθήματα Τομέα που παρακολουθούν οι μαθητές και μαθήτριες του Τομέα Πληροφορικής στη Β’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. έχουν ως εξής:

       ΜΑΘΗΜΑΤΑ                                                          ΩΡΕΣ

1.   Αρχές Προγραμματισμού Υπολογιστών                1Θ+3Ε

2.   Υλικό και Δίκτυα Υπολογιστών                              2Θ+2E

3.   Βασικά Θέματα Πληροφορικής                              2Θ+2E

4.   Λειτουργικά Συστήματα και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων   1Θ+2Ε

5.   Τεχνικά Θέματα Πωλήσεων & Προδιαγραφών Υλικού και Λογισμικού   1Θ+2Ε

6.   Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ιστοτόπων                    4Ε

7.   Αγγλικά Τομέα                                                       1Θ

ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ:                                                         23 ΩΡΕΣ

      Θ: Θεωρία      Ε: Εργαστήριο

Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. 1426, τ.Β’, 26-4-2017, τα μαθήματα Ειδικότητας που παρακολουθούν οι μαθητές και μαθήτριες του Τομέα Πληροφορικής στη Γ’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. έχουν ως εξής:

  Ειδικότητα: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

       ΜΑΘΗΜΑΤΑ                                                          ΩΡΕΣ

  1.  Προγραμματισμός Υπολογιστών                           3Θ

 2.   Δίκτυα Υπολογιστών                                              3Θ

 3.   Προγραμματισμός Υπολογιστών (Εργαστήριο)     2Ε

 4.   Δίκτυα Υπολογιστών (Εργαστήριο)                        2Ε

 5.   Πληροφοριακά Συστήματα σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς                               2Θ

 6.   Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων και Εφαρμογές τους στο Διαδίκτυο  4Ε

 7.   Ειδικά Θέματα στον Προγραμματισμό Υπολογιστών    4Ε

 8.   Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Διαδικτυακών Εφαρμογών  3Ε

 ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ:                                                         23 ΩΡΕΣ

       Θ: Θεωρία      Ε: Εργαστήριο


21-09-23  Ύλη και οδηγίες διδασκαλίας των Τεχνολογικών-Επαγγελματικών μαθημάτων του Τομέα Πληροφορικής της Β΄ τάξης ΕΠΑ.Λ. και των μαθημάτων ειδικότητας των Ειδικοτήτων του Τομέα Πληροφορικής της Γ΄ τάξης ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2023-24

Το έγγραφο ΕΔΩ 


 

programing500.000 νέες θέσεις εργασίας στην ψηφιακή οικονομία ως το 2025

Η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τα δύο βασικά ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, το προικισμένο ανθρώπινο δυναμικό και την προνομιακή της θέση, και να γίνει πόλος έλξης για επενδύσεις σε τεχνολογική ανάπτυξη σε διεθνές επίπεδο.

Περισσότερα...

5 κορυφαία επαγγέλματα [ ... ]